2016. április 20., szerda

Gyermek hastánc 02. - aggodalmak


Gyermekhastánc  - a valóságban

Amikor egy szülő választás előtt áll, hogy ugyan milyen táncra írassa be lánykáját, valahogy nem az orientális tánc jut elsőként az eszébe.

Ha a kislány mégis ragaszkodik hozzá, a szülők sokszor tele vannak aggályokkal, tévhitekkel. Nézzük a legsarkalatosabbakat.


Egy kislány ne rázza a csípőjét. 
A klasszikus baletten kívül minden táncformában megtalálhatóak a „nőies” elemek, és bizony a csípőrázás valamilyen formája is. Nyilván gyermekszinten. És a tévhittel ellentétben a csípőrázásnak kicsi korban teljesen más az üzenete, mint egy érett hastáncosnő esetében.


A hastánc szexuális töltettel teli. 
Nos, ez a férfiak alkotta téves képzet. Nyilvánvaló, hogy egy felnőtt nő esetlegesen csábító performansza erotikus töltettel bír. De ugyanez igaz minden más táncra is, hiszen a tánc mindig egyfajta kifejeződési formája nőiségünknek. 
A gyermek hastáncban a kislányok elsajátítják az alapmozdulatokat, amivel a testképük fejlődik, és hatalmas önbizalmat kapnak. Ők nem csábítanak. Ők megélik kislány szinten a hercegnő-világ valóságát.


Károsan befolyásolja a személyiséget. 
Egyetlen tánc sem képes károsan befolyásolni a személyiséget. Éppen ellenkezőleg. Amit a gyermek örömmel tesz, azáltal tud fejlődni is. És szinte sehol másutt nem látni olyan önfeledt és boldog arcokat, mint egy keleti fűszerrel átitatott, varázslatos gyermekhastánc órán.


Alkatilag nem alkalmasak a hastáncra. 
A felnőtt hastáncban is gyönyörűen elfér a szupervékony a duci mellett, a nőies a fiús alkatú mellett, az idősebb a fiatalka mellett. A hastánc alkattól és kortól függetlenül bárki számára elsajátítható. Az orientális tánc, mint minden más tánc, alapmozdulatokból építkezik, amit mindenki meg tud tanulni. Majd nyilván tehetség és hozzáállás kérdése, mennyire válik ki a többiek közül. Mint minden tánc, egyszerre nehéz és könnyű.
Egy biztos: nincsen még egy ilyen örömteli tánc.


(Folyt.köv.)

/Írta: Orosz Orsolya/



A képek forrása: PinterestTovábbi tündéri táncos gyermekfotókért nézd meg a Pinterest albumomat itt: https://hu.pinterest.com/Mahasti10/little-dancers/

**************************************************
Szívvel-Lélekkel Stúdió
Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 
(Bejárat a stúdióba közvetlenül az utcáról, tehát nem kell csöngetni sehová.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése